Magnus och de skrikande barnen

En annan grej angående Ica Maxi (och de flesta andra större mataffärerna); visst är det väldigt vanligt att föräldrar är där och handlar, med sina barn?
Mardrömsbilden (som är allt för vanlig) är två föräldrar, han som ser ut att jobba som mäklare, och hon ser ut att vara ekonom, försäkringskvinna eller något liknande. Och så denna skrikande lilla unge på två-tre år som sitter där i vagnen, vrålar och ska ha allt, river i allt som ser roligt ut och bara är allmänt i vägen.
Min kanske smått naiva fråga är: måste verkligen både mamma, pappa och barn vara och handla mat? Måste de ta med sin lilla unge som gråter och skriker hela vägen genom godishyllorna för att den inte får ferraribilar? Vore det inte bara väldigt enkelt om den ena partnern stannade hemma med barnet, medan den andra åkte och handlade? Istället för att förpesta tillvaron för oss andra, som är där och försöker få handla i lugn och ro.
Det kanske är för att jag fokuserar på sådant här, som jag inte tänker på vad jag stoppar i min egen kundkorg.

/Magnus, problemlösaren

Kommentarer
Postat av: Sofia

Det kanske gäller stora butiker då. I stora städer. För här i smedjebacken ser ingen ut som ekonom eller mäklare. Här ser alla ut som bönder.

Dock skriker barnen lika högt vid ferraribilarna.

Postat av: emma

jag tänker samma tanke som du, det är sjukt irriterande att behöva lyssna på gnäll och skrik när man handlar. inte för att man behöver använda hjärncellerna överdrivet men lite lugn och ro skadar aldrig!

2007-11-20 @ 00:01:55
URL: http://srofnelrac.blogg.se
Postat av: johanna

Här ute förorten har vi liknande problem med pensionärer. Dom ställer massa dumma frågor till personalen, men om personalen råkar vara ung, kvinna eller invandrare bryr dom sig inte om att vänta på svar utan säger "men det vet väl inte du förståss" och går vidare. Sedan upprepas proceduren på all personal dom möter tills dom hittar en rejäl svennig karl att fråga.

Dom blockerar också gångarna med sina rollatorer, inte sällan placerar dom sig två och två för att småprata lite, med varsin rollator och korgvagn.

Hur mycket tid dom äter i kassan vill jag inte ens gå in på...

Vad har Magnus, problemlösaren, för råd?

2007-11-20 @ 15:00:12
URL: http://onomatopoesi.blogg.se
Postat av: Janna

De är de första som bekämpas när revolutionen kommer, broder. (De och massa andra frillor, jag har en lång lista.)

Postat av: Jannice

... och varför måste man gå och shoppa/julshoppa med barnvagn och helst flera stycken i karavan? Hallå, det känns som att internetshopping uppfanns för sådana här situationer (även om det säkerligen fanns en militärt bakomliggande funktion bakom den uppfinningen som allt annat men anyway).

2007-11-20 @ 20:35:22
Postat av: Elin

Tänkte bara stryka under det Johanna skrivit. Varför måste pensionärerna gå ut och handla just samtidigt som alla andra?! De har ju hela dagen på sig. Matäffärer, apotek, bibliotek, spårvagnar, gator i allmänhet.. Allt tar de över! Hur kommer det att se ut om 15 år?! Det råder gamlingsinflation. Hjälp oss.

2007-11-21 @ 09:56:37
URL: http://elonschmelon.blogspot.com
Postat av: Tristanirmelin

Just found this site and will find it a great use as I collect Sask. postmarks and need to find the location on a map to fit into my pages. Will pass this site onto other collectors who will find it very useful.

2009-02-10 @ 11:32:09
URL: http://tristanirmelin.iblog.co.th

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback