Jag är bäst.

Gränsen för att klara G på tentan var 28/54p. Jag fick 28. Slutsats: jagh ade pluggat lagom mycket. (ca 5 timmar kanske?)

Nostalgia

Är inne i en period av intensivt SNES-spelande. Spelandet gör mig nostalgisk. At spela de gamla spelen får mig att minnas; hur allting var som barn. Jag blir att känna mig väldigt konstig när jag minns tillbaka till min barndom; nostalgi varvas med ångest. Glada minnen från stunder med brorsan, Max och Basti varvas med fasansfulla minnen från mobbningen. Glädjen i att spöa Bowser i "Super Mario World" varvas med fasan att gå till skolan, livrädd för att någon skulle höra mitt uttal av "R". "Gaggo" fick jag heta, medan jag hos talpedagogen fick försöka imitera något slags ormljud för att bli kvitt mina problem.

Jag måste ha gått i ettan, och brorsan i trean när vi fick vårt Super Nintendo. Tills dess hade mamma varit dagmamma, men valde nu att utbilda sig till lärare. Mamma ville inte ha oss på fritids, så vi fick ett TV-spel för att klara av eftermiddagarna innan mamma eller pappa kom hem. Vi fick ett Super Nintendo, med de tillhörande spelen "Super Mario World" och "Super Tennis". Där satt vi, jag och brorsan, och lät vår husgud Mario hoppa genom de nittiosex nivårna, och jag kan nästan inte låta bli att le när jag idag spelar igenom spelet och minns namnen vi hittade på; "Hemliga skogen", "stjärnvärlden", och "snurrhopp". Allt var fria översättningar som brorsan hade gjort, med någon halvtaskig engelska.

Dock är det jag kanske minns allra mest, och bäst med för den delen den födelsedagen då jag fick "The Magical Quest Starring Mickey Mouse". Jag måste ha fyllt åtta eller nio år den gången. En liten pojke, med tappade framtänder blir världens gladaste när han öppnar sitt paket; innehållandes ett helt nytt tv-spel. Med Musse Pigg i huvudrollen. Jag minns hur jag endast fick spela 30 minuter om dagen när mamma och pappa var hemma, men på min födelsedag fick jag spela lite extra. Jag kom till första bossen, men väl där någonstans var det slut på det roliga. Ändå var jag det för tillfället mest nöjda barnet i Sverige.

Tänk hur man på den här tiden kunde vara så sjukt nöjd med sina presenter. Visst brukar jag inte bli missnöjd idag heller, men nu brukar jag inte heller önska mig något direkt. Varför har inte en present lika stor effekt hos oss när vi blir äldre? Varför ska endast barn kunna känna riktig uppskattning? Jag vill nog inte växa upp egentligen. Forever young. Glad. Snäll. Och söt.

Tv-spelandet med min bror är något jag minns med glädje ändå. Tror jag. Imorgon kommer min bror hit och hälsar på; vilket ska bli väldigt trevligt. Trots alla bråk, saknar jag dig. Älskade bror. Förlåt för allt.


-------


Från vänster: Första bossen i Musse-spelet, Super Tennis, och Super Mario World.

Konsten att ta avsked

Mitt nystädade rum genomgick under helgen en förvandling till ett fullkomligt kaos. Det var kläder, kassar, luftmadrasser och väskor över precis hela rummet; jag hade besök av tre kvinnor från Oskarshamn. Och det var trevligt.

Idag köpte jag ett par svarta byxor och en brun t-shirt från Fienden på Weekday. Fet rea där. Gå dit.



----
Ursäkta, men vad är grejen med denna ELLE-gala egentligen? Är det något jag bör känna till? Och varför är det en sådan hype kring den?

Ett test

Your results:
You are Spider-Man
Spider-Man
75%
Green Lantern
70%
Superman
60%
Hulk
60%
Iron Man
55%
Robin
53%
The Flash
45%
Batman
45%
Supergirl
41%
Wonder Woman
26%
Catwoman
25%
You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.
Click here to take the Superhero Personality Test


Intelligent och lite geek. Haha.

Vilken hjälte är du?

Uppmaning

Uppmaning till Sara [du från A-kursen som gillar att dricka öl]; meddela mig någon dag innan öl-dags här på bloggen (om du brukar läsa), så ska jag försöka följa med och ta några öl i ren, filmisk anda!

HERREGUD!

ALLTSÅ:
0103Det amerikanska genresystemet(5.0)G2007-01-16 1

Wow! Yay! Jippie!
Haha, det här är ju typ sjukast någonsin. Jag klarade alltså alla delkurserna. All förberedelse till den sista tentan kan räknas till högst 5h. Jag läste två texter lite sluddrigt och läste igenom mina anteckningar. Köpte inte ens fördjupningsboken.
Nu är jag så sjukt nöjd. Nu ska jag ta mig en öl, och spela lite TV-spel.

AARRRRRRRRIBA!

Fredag

För en månad sedan var det dagen efter juldagen och jag var väldigt bakfull. Det ni.

Nåväl,
igår började jag min nya jag-vill-bo-kvar-i-min-studentlägenhet-kurs; "Astronomi: universums utveckling, 5p". Föreläsningarna hålls varannan torsdag på Chalmers, och eleverna bestod väl ungefär av mig samt 50st äldre män i sextioårsåldern. Tog väl ungefär 30 minuter innan jag somnade, men det var ändå rätt intressant.

 Jag gillar fysik. Jag gillar astronomi. Jag gillar speciellt filosofisk astronomi. Typ sitta och fundera om hur stort universum kan vara; tanken gör en galen. När jag tänker på universum kommer jag alltid osökt in på den vanligaste frågeställning från min barndom; hur skulle det egentligen kännas att vara död? Hur det kommer sig vet jag egentligen inte, men det är lite lustigt. Så småningom spårade kvällen som vanligt ur och jag avslutade den som ett gråtande vrak utan någonstans att ta vägen.

Idag har dock varit en bra dag; jag har varit på Hisingen med Johan & Draken, där besökte vi en TV-spelsaffär och köpte gamla NES-spel. Sedan har vi även varit på Movieline, där jag lyckades hitta
Harold and maude för 69 kronor. FYND! Efter det åt vi mat på 14m2 mat. Det var gott och nu är jag hemma. Nu ska jag städa upp min lägenhet innan kvällen, då jag får besök.

Visst är det väl enormt tråkigt att städa? Någon som kan tänka sig bli leasad mot en inte allt för stor penning?

Gårdagens frågeställning

Kan man adoptera personer som är äldre än en själv? Om det skule gå, vem skulle du då adoptera? Motivera gärna.

Pete

Haha, Pete är rätt skön ändå:

 

Gösta skriver ett brev

Bloggfenomenet upphör aldrig att fascinera mig. Visst är det väl konstigt att bloggen som tillhör Gösta, 78 år kan röra mig till tårar? Men visst är det väl, samtidigt underbart?

"Kanske är det så att de inte finns arbetare kvar i vårt land, kanske har gränserna  börjat utjämnas, vad vet jag, tanken kommer för mig, när vi nu har en borgerlig regering, och som de flesta finner bra."

"Vi har elljusstaken kvar i fönstret, ser att grannarna plockat bort sina, men jag vill hålla kvar det lite till, den är så fin så den skulle kunna få stå där och lysa ändå tills ljusa vårkvällar kommer."

"Jag har börjat rensa i mitt liv. Tänk dig att jag handskrivit  dagböcker i 27 år. Så många saker som hänt  under den tiden, så nu läser jag gamla minnen och sen förstör jag böckerna. Lite svårt är det  för mig att  göra mig av med dem. Men man får inget ta med sig när man dör. Så nu tar jag en bok i taget men läser först, och låter tankarna föra mig tillbaks i tiden och minns.

Läser om en dag,  det var när jag fyllde  64 år så skrev jag 

--Idag är det min dag, 64 år , vilken bra ålder jag befinner dig i. Klok, nöjd, mogen, tillfreds med tillvaron. Hår kvar, tänder som  jag kan använda, ett hjärta som återigen sköter sig, och så kan jag ta hand om  mig själv--

Så nog är det nyttigt läsning så här många år efteråt.

Visst är det märkligt det här med förnöjsamhet?

Vad ofta man glömmer bort hur bra allting är.

Det där som man tar för givet.

Det där som man skulle känna tacksamhet för."

"Hos oss går livet sin gilla gång, rullar på som man säger, fast det har satts käppar i hjulen, så rullningen går inte alltid så bra.

Krämpor och ork sätter stopp för vanliga sysslomål. Men än så länge klarar vi oss utan hjälp. Skönt är det, för var finns hjälpen att få?"

 

"Vi har köpt DVD med ”Hem till byn” första delen, Det är en så trevlig serie att följa människor i 35 år de blir ju som vänner och bekanta, nästan som om man bodde i byn.

Vi har inte så vi kan se det på TVn utan vi tränger ihop oss och ser den tillsammans på datan, Det går bra, och så är det bra att man har någon att tränga ihop sig med. Kommer du ihåg när TVn gjorde sitt intåg i vårt land, när man samlades hos grannar, och stolar ställdes fram som så alla kunde sätta sig och med stora ögon se och höra. Det var gemenskap det."

Det här är ju sjukt vackert. Gösta ger mig hopp. Tror jag.

Get rid of this heartache?

146494-2

-----------

Att se dem tillsammans, var som att få ensamheten uppkastad i ansiktet. Igen. Ständigt denna påminnelse. Var ska jag ta vägen?

Drömmen om ett (anständigt) liv

Klockan är snart halv tre, jag borde lagt mig för flera timmar sedan. Men det GÅR inte. Jag måste bara lyssna på "Love will tear us apart" en gång till. Och en gång till. Tårarna måste ju få flöda. Och frågan jag återigen ställer mig är om det verkligen är ett anständigt liv att lyssna på Joy Division långt in på småtimmarna varje dag, medveten om att jag inte löser problemet på egen hand? Varför är allt så svårt? Vad är det egentligen som är svårt? Varför slutar inte tårarna rinna?

Jag behöver en kvinna i mitt liv, och jag behöver det nu. Det behöver inte vara en flickvän, utan det räcker med en god och nära vän som jag kan krama, när det behövs. När det är svårt. Vid sådana tillfällen som just nu.

När misären blir vardag, vad gör livet då värt att leva? Vad gör man när ensamheten river upp extremdjupa hål i bröstet, som endast tomhet och hopplöshet kan fylla? Kan drömmen om ett anständigt liv verkligen uppfyllas?


Ge mig

Pete's jacka på den här bilden är så jävla snygg. Kate är väl inte heller så ful.


Fest erller?

I ett örsök att starta fyllebkloggen 2, snarty går vi på stivky!

Vad gör jag nu?

I tisdags var sista tentan, den gick såklart kasst. Men framförallt var det sista kvällen med klassen, och det känns faktiskt inget vidare. Det har varit en väldigt trevlig klass, och många kommer saknas. (Givetvis kommer det bil skönt att slippa vissa också, "Var ligger Libanon" t ex.) Vilka ska jag nu dricka öl med i veckorna? Förmodligen ska ajg jobba heltid, så det kanske inte blir så mycket öl ändå.

Nåväl, det jag vill och försöker göra, är att tacka klassen från grundkursen i filmvetenskap för en väldigt trevlig höst. Ses vi igen?

Runnig from camera

Extremt bra bloggidé.

Amatördiagnos

"Vid förkylning är det vanligt att svullna slemhinnor i örontrumpeten gör att det först slår lock för öronen och sedan gör ont. Man brukar då även märka att hörseln försämrats på det örat. Om värken är kraftig kan det bero på att infektionen spridit sig till mellanörat."

Locket har övergått till båda öronen, och är mer påtagande. Men det kanske inte är så farligt då.

Doktor sökes

Sedan kvällen igår, har jag haft kosntant lock för vänster öra. Vad är det för fel?

Skall prova att dricka öl för att få bort problemet.

En liten tanke

Satt och tänkte på en liten sak idag. I våras, när ansökningarna för höstterminsstudier vid Göteborgs Universitet, fick jag ju för mig att söka filmvetenskap som en backup-plan om jag inte hade något att göra efter sommaren. Mycket riktigt gick ju allt sedan åt helvete i mitt liv, vilket då såklart ledde till 20p studier i filmvetenskap, och en flytt i augusti till Göteborg.

Det jag kom på var att; jag skickade ju in ansökningarna för sent! Jag vill minnas att jag med hängande huvud, två dagar för sent lade mina ansökningar på posten med tankebanorna "har jag ändå betalat porto kan jag lika gärna skicka in skiten". Det som skedde var alltså att GU tolererade en för sen ansökan, något (så som jag förstått det) är högst ovanligt.

Om de inte hade gjort det - vad hade hänt då? Vem hade jag varit då? Jag hade förmodligen bott kvar i Ludvika, och vad hade jag gjort där? Förmodligen jobbat på SECO, och tjänat massa pengar som jag inte hade vetat vad jag skulle ha till. Hur hade jag varit idag? Jag hade bott hemma, och varit genomslö. Hade jag ens levt idag?

Jag skulle inte ha lärt mig något om Göteborg, inte lärt känna något nytt folk; personer så som Gustav, Doktorn och Hans skulle inte existera. Hur hade min relation med Johan, Calle och Oen varit?

Jag hade fått träffa Draken mer, samt Pärta på helgerna, vilket i princip är det enda jag saknat från Ludvika. Dessutom hade jag inte behövt kugga morgondagens tenta; något som nu ter sig som ett faktum. Men vänder man perspektiven är väl inte det hela världen heller.

Slutsats: Tänk vad en liten godhjärtad individ på GU:s administrativa avdelning kan göra för världen. Tack.

Tenta = antiskoj

Allt tentaplugg har lagts ner, nu skiter jag i det här. Var en bättre idé att spela det fenomenala spelet Age of empires 2 med Calle & Johan. Det är iallafall roligt.

dry your eyes for me

I tried to make a song
I tried to make a song for so long
to show you that I care
to show you that I care, when you're over there

cause people stop and stare
they think it's all unfair
they wan't to be like you
and you know it's true


Stenmark

Stenmark


Feber

Har varit sjuk idag, så tentaplggandet blev inte av. Såg istället Plutonen, som jag iofs ska ha sett innan tentan, men har inte läst en enda sida kurslitteratur. Hoppas jag är frisk imorgon, då kan jag plugga och sedan gå på Saturns 7-årsfest (Där jag står på GÄSTLISTAN!). Haha.

Elmo var bra i onsdags förresten. Och Martin Linö var GRYM! Kolla upp honom. "laglandet" på myspace tror jag.

Godnatt!

Vill du bara prata?

Det här är det bästa sedan "Brev till samhället" av Eric Ericsson.

Dödlig hostattack

Hela dagen har jag hostat, men nu har det tagit sig till nya nivåer. Hostattackerna är konstanta, och jag känner mig precis som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta. Skillnaden är att jag inte har någon Jonatan som räddar mig. Samt att jag inte kommer till Nangijala.

Spelning imorgon

Imorgon spelar Elmo på Rio Rio! För er som inte vet vad det handlar om, checka in Elmos Myspace, så ses vi på Rio Rio.

Pepp på det! Opepp på resten.

Under ytan


Putsade mitt badrum idag, så det blev skinande rent, och då kunde jag ju inte undgå att bada. Känslan av att ligga där, och bara släppa ner huvudet under ytan är ju enorm. Då släpper allt, och en ny värld uppenbarar sig. Det är lugnt, fridsamt och stilla; barndomsminnen från badhus upprepar sig. Klordoften infinner sig nästan i näsan, vips vaknar man och ställer sig frågan: var är jag?

Bra dag på jobbet

Hade en bra dag på jobbet igår. Grejade nytt personligt rekord; 27 stycken "sålda" abonnemang, I snitt per sålt får man 50 kronor, utöver det fick jag 400 kronor i bonus, vilket ger: 27*50+400=1750. Detta på fem timmars jobb, vilket ger över 300 kronor/h. Det var en bra dag på jobbet, och jag är rätt nöjd.

Insomnia

Det var väl dömt att ske redan på förhand, och förväntningarna infriade sig. Nattens sömndos uppnår till ungefär 0 timmar. Men sen så har jag inte lagt mig före 04 någon natt på ungefär två veckor, så jag kanske endast har mig själv att skylla. Snart ska jag till skolan. Det blir spännande.

Visst är sådanthär extremt frustrerande?

Singin' in the rain

Igår, när jag var ute och vandrade i ett plaskvått Göteborg, gick jag förbi en sväng nere på stan. Det hela resulterade i att jag köpte två tröjor, en vit kofta med röda ränder, samt en grön v-ringad tröja. Båda två från Topshop, som ju faktiskt ären utmärkt affär. Kalaset landade på 474 kronor, vilket i sammahanget väl inte ter sig så farligt?

På kvällen importerade jag även tre filmer från play.com;
The Killing, Killer's Kiss och Paths Of Glory. Det var rea, å det kostade endast 19€, inklusive frakt. Jag är konsumtionsamhällets störste offer, och nu även fattigat i Göteborg (känns det som).

Idag har jag druckit kaffe, ätit en macka, kollat på Tusenbröder III, skrivit med pappa på Skype, och om två timmar skall jag jobba. Ha en bra dag.

Enkel fundering om konstigt fenomen

Jag har länge ställt mig frågan: varför skriver man alltid "bäst före: se datum", där variabeln "datum" även kan vara märkning, datummärkning, lock, botten etc. Vore det inte mycket mer logiskt att skriva "Bäst före x/x/200x" ?

Någon som vet?

(Okej, "alltid" var väl fel ord. Men ofta. Nästan allt, förutom mejeriprodukter?)

Vardagsninja


Postat av: bullen

tjena...nu vill vi höra om ditt liv. Inte om filmer
2007-jan-06 @ 20:28:42

---------


Jadu, käre Bulle; vem du nu är. För din skull ska jag berätta vad jag har ägnat mig åt hela dagen.

Jag vaknade runt 12-snåret, och Calle kom över. Vi spelade lite
Starfox adventures, vilket faktiskt är rätt skoj. Sedan lagade vi mat (pasta med kalkon/ärter/ost-sås); den smakade fint och gjorde att vi var mätta under dagens huvudsakliga aktivitet; Laserdome.

Laserdome; som var något helt nytt för mig, var ju faktiskt fantastiskt roligt. Att springa runt i trång miljö med massa andra personer som kände sig som små barn, skjutandes med laser på varandr är ju helt enkelt underbart. Jag var inte direkt bäst i världen på fenomenet, men jag är ändå ganska nöjd med min insats. Det viktiga var iallafall att mitt lag (det röda laget) vann varje match.

Efter den trevliga tillställningen begav vi oss hem, jag beställde en kebabpizza (som smakade utsökt), som jag sedan tog med mig till Johans kompis Karl (som förövrigt har texten "Ta på den." huserandes på sin dörr), där en gruppering unga män hade samlats för att avnjuta folköl. Johan och hans klasskompisar gick så småningom ut, medan jag gick hem, och nu sitter jag här. Småpratar lite på Msn med folk, dricker vatten och överväger hur jag ska spendera min söndag.

Det känns som att jag har blivit allt för slö, jag blir allt fetare, och med fettet följer slöheten. Den stora frågan inför imorgon är om jag ska jobba, eller inte jobba? Mest av allt vill jag bara ut och springa. Springa, springa och åter springa, tills benen inte orkar mer. Då vill jag bara skrika så högt jag kan och bli omfamnad.

Kanske saknar jag närheten till skog lite, trots allt?

Pulp Fiction

Youtube har producerat igen. Hittade två intressanta klipp om en av mina absoluta favoritfilmer (som jag utgår ifrån att ni sett); Pulp Fiction. Det ena klippet
är en av de mest berömda scenerna, gjord i Sims 2. Det är helt sjukt coolt, och bland det häftigare jag sett. Dett andra klippet är en ihopklippning av filmens mest använda ord, vilket kan vara rätt roligt. Bra jobbat med klippningen iallafall.

På tal om film, såg jag i dag den gamla svenska ungdomsfilmen G, som jag fick i julklapp av Calle. Magnus Uggla gör i filmen en oförglömlig roll som nattklubbsägare, men medverkar i filmen gör också Niclas Wahlgren. Undrar om inte herr Wahlgren är den jag hatar mest just nu. Han är så sjukt hemsk. Usch.

En dröm om naturen

Jag vaknade just av en hemsk dröm. Jag drömde att det fanns en alternativ version av Human Nature. I den versionen var Tim Robbins aldrig med, filmen hade helt fel handling och allt var så hemskt.