2006 närmar sig sitt slut.

Tänkte att det börjar bli dags att göra en summering av året 2006 (sett till musik och film).

Årets bästa artist:
1. Elmo
2. Marit Bergman
3. Timo Räisänen

Kommentar: Det här var Elmos år. Helt klart. Nästa kommer också bli det.

Årets bästa band:
1. Loveninjas
2. The Knife
3. Camera Obscura
Bubblare: Belle & Sebastian

Kommentar: Loveninjas kommer från ingenstans och tar en knockout-seger. Knife och kamerorna som alltid stabila. Belle & Sebastian vill in på listan, men märktes av för lite. Och tidigt skivsläpp blir bortglömt.

Årets bästa låtar:

1. Forever Doesn't Live Here Anymore - Marit Bergman
2. Don't Speak To The Wall - Elmo
3. Thoméegränd - Vapnet
4. Neverland - The Knife
5. I wanna Be Like Johnny C - Loveninjas
6. Lloyd, I'm Ready To Be Heartbroken - Camera Obscura
7. White Collar Boy - Belle & Sebastian
8. Fear No Darkness, Promised Child - Timo Räisänen
9. Your Kisses - Pipettes
10. Funny Little Frog - Belle & Sebastian

Kommentar: Tung lista, som inte kan göras kortare än tio titlar, ändå drar Marit ganska enkelt det längsta strået.

Årets bästa album:

1. Silent Shout - The Knife
2. Elmo Platina - Elmo
3. The Life Pursuit - Belle & Sebastian
Bubblare: I Think It's A Rainbow - Marit Bergman

Kommentar: Knife gör ett sjukt bra album en gång till. Elmo gör en grym mix av gamla och nya låtar, och Belle & sebastians nya skiva faller mig verkligen i smaken. Marits skiva är bra, men inte tillräckligt.

Årets bästa konserter:

1. Johnossi, @ Peace & Love
2. Håkan Hellstöm, @ Peace & Love
3. Mew, @ Popaganda

Kommentar: Peace & Love hade grymma spelningar. Och Mew var galet bra.

Årets bästa filmer:
1. V för Vendetta (om vi säger att den kom till Sverige 2006)
2. Brokeback Mountain (om vi säger att den kom till Sverige 2006)
3. Jackass 2
Bubblare: Borat, Volver

Kommentar: V för Vendetta var sjukt bra, men den kanske egentligen släpptes 2005? Annars har jag inte sett så många filmer från 2006. Men Jackass 2 var faktiskt sjukt rolig. Borat och Volver nådde inte upp till förväntningarna, men var ändå mycket bra filmer. Har missat många filmer från 2006 som jag tänkt se,
t ex The Departed, Little Miss Sunshine, The Squid And The Whale, Science Of Sleep etc.


Bästa filmer jag såg i år (som jag inte sett förut):

1. Eldflugornas Grav
2. Lolita
3. Barry Lyndon
4. Fruktans Lön
5. Amelie från Montmartre
Bubblare: Vertigo, Den vita filmen

Kommentar: Franska filmer är bra, Ghiblifilmer är bättre, Kubrick är bäst. Lite onödig lista kanske, haha.



Det var väl typ allt. Kommentera gärna. Annars önskar jag er ett gott nytt år!

Skärpning, Fredrik

Hej Fredrik!
Nu mailar jag säkerligen på fel mailadress, men då jag inte hittade någon adress gällande ditt TV-program så mailar jag här, hoppas du ursäktar.

Jag tycker verkligen att Studio Virtanen är ett klockrent program, med intressanta gäster och roliga reportage. Inom några år skulle du kanske kunna bli en ny Luuk.

Dock är det en sak som stör mig, angående ditt program. Det heter interVJU och inte interJUV (med tillhörande böjningar), vilket du som journalist verkligen borde veta? Jag reagerar varje gång, så min fråga är: gör du detta med med flit för att reta upp sådana som mig, eller är det omedvetet (vilket jag förmodligen tror)?

Hoppas jag inte gör dig ledsen med mina klagomål.
I övrigt, tack för ett bra program.

Tacksam för svar,
Vänliga hälsningar
Magnus Carlsson

Ett konstaterande, en hyllning och en sågning.

Idag var min första dag på mitt nya jobb, på Lovefilm.se. och det vi alla befarade (eller iallafall jag), visade sig instämma. Jag är nog fan världens sämsta telefonförsäljare. På 5 timmars arbete lyckdes jag kränga iväg tre (3!) prova på-abonnemang. Dagens bäste säljare krängde iväg 26 stycken. Fan. Nya tag imorgon - jag ska bli bäst.

På min lediga förmiddag passade jag på att se den nya Jackassfilmen, dvs. nummer två. Och den var fanimej skitbra. Lite för mycket äckliga scener, men många scener fick mig ändå att vrida mig i skrattkramper, vilket faktiskt var ganska längesedan. Hur barnsligt det än må vara, har jag alltid gillat Jackass sjukt mycket, och den här filmen är faktiskt klart sevärd.

Den senaste veckan har jag även lyssnat på Moneybrothers nya skiva; "Pengabrorsan". Herregud, är allt jag har att säga. Det här är så fruktansvärt dåligt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Moneybrotherkan inte artikulera på svenska, han blir bara att låta galet fånig, och låter faktiskt nästan som "sommarkungen" Tomas Ledin. Tänk om, gör om, gör rätt.

Svenskafascism, del 1

Okej. jag har ställt mig frågan förr, och ställer den igen: Varför, varför, VARFÖR kan inte folk skilja på "han" och "honom"? Fan, jag blir så jävla arg. Hur kan ni andra, ni som skriver korrekt acceptera detta? Jag orkar inte. Fan.

Ljus i mörket: Fuglesang år en ny chans. Om en timme är det dags. Heja Chrille!

Stackars Christer.

Stakars Christer fick inte åka upp den här gången heller. Fan. Men det kommer en ny chans, snart. Då är det dags.

Nära, (men ändå så långt ifrån)

Nu är det ungefär två timmar kvar, och det börjar se ljusare (lite mindre mörkt) ut. Tyvärr måste jag gå och sova, eftersom jag ska på säljarutbildning imorgon. Men jag håller alla tummar jag kan för Christer!

Heja Christer!

Imorgon är det dags. Tanken är att en av mina största idoler, vår älskade Christer Fuglesang ska få åka ut i rymden och leka. Nu verkar det dock bli som vanligt, Christer kommer inte kunna åka. Denna gång är vädret orsaken. Stackars Christer.

Men Christer kommer inte ge sig! Och det är väl det som gör honom till en älskvärd idol?

Jag har sålt min själ till djävulen.

 
Jaha, numera är jag en av Belsebubs undersåtar. Idag fick jag anställning hos lovefilm.se där jag ska erjuda gratis prova-på-abonnemang åt folk. På provision. Mycket spännande. Där, på intervjun sitter jag och berättar om hur viktigt det är att vara envis och inte ge upp när folk lägger på. Jag kommer ju ge upp direkt, jag hatar ju att prata i telefon.

Nåväl, nu har jag iallafall ett halvt jobb. Det är en bra början med ett jobb, oavsett om det är någon godhjärtad människa eller Satan man tjänar. Men ge mig gärna ett till, ett bättre.

En tenta och några öl senare

Igår tentade jag av europeiska filmkulturer, 5p. En ganska omtumlande upplevelse, tentan var ganska svår men hopp finns ändå om att jag klarat den. Så igår blev det några öl, och samma visa ikväll (för att fira att Daniel och Anders flyttat hit). Nu kan jag ta det lugnt med skolan ett tag, så de närmsta veckorna kommer bli en orgie i Backgammon (min nya fascination, ett underbart spel), Betapet och öl. Många öl.

Imorgon ska jag på jobbintervju, för lovefilm.se. Jag har inga större förhoppningar, bäst just nu känns grannens utlåtande om eventuellt jobb på hennes dagis.

Om någon annan kan ge mig jobb, välkommen att hjälpa mig. Tack.

Begreppshat.

Dagens hat består i hatet av två begrepp: blogga och deppa. Själv försöker jag att använda ingetdera, då de endast är slarviga förenklingar av bättre ordval. "Deppväder", "deppmusik", "depptalk" osv, herregud - jag kräver en uppryckning! Bara ordet "deppmusik" t ex; ska det användas när man är deprimerad eller till musik som man blir det av? Och att utveckla mitt hat emot ordet "blogga" tror jag inte behövs.

Nåväl, idag är en vanlig lördagkväll, förutom en sak. Jag har tenta på måndag - vilket leder till att jag inte kan gå ut idag (ty jag måste plugga imorgon). Alla andra är ute på andra upptåg, så jag sitter här, smuttar på en folköl och lyssnar på Marit Bergman. Så så tokigt är det ändå inte.

100

Idag var det slutligen dags. På min hundrade dag i Göteborg, var det dags för mig att skapa en blogg. Långt efter min tid, men det känns ändå rätt. Efter att länge ha funderat, blev Sigge Eklund den slutliga inspirationskällan. Tack till dig Sigge, och tack till mig själv.

Vi ses, eller något i den stilen.