Om att texta danska

Aftonbladet har förresten med fler roliga artiklar idag. Någon författare anser att skånska på TV bör dubbas.

Och det är klart den borde det.

Åtminstone kan man ju texta den.

Skånska är fult. Och onödigt. Och jobbigt. Skånska gör mig illamående och depressiv.

Om att ha roligt på scouters bekostnad


(Foto: Joakim Nordlund)

Medan ni andra sitter där hemma och fnissar åt Stefan & Krister, Friends, Scrubs, Hey baberiba eller annan skit så surfar jag runt och hittar något som är roligt på riktigt.
Det är en liten artikel i den vidriga tidningen Aftonbladet som handlar om diverse stackare som missat tåg eller råkat ut för "mardrömsresor". Egentligen kunde jag inte bry mig mindre, men det är när jag kommer mot slutet av artikeln som jag börjar bubbla av skratt. Jag läser om 200 scouter vars tåg stått still i sju timmar. Och de små liven har inte heller fått någon mat. Jag citerar:
"I lördags åkte scouter från hela landet till ett stort läger i Mjösjöliden utanför Piteå. Scoutledaren Elsie-Britt Elf var ansvarig för att 200 av dem kom fram som de skulle. [...] Hälften av hennes scouter skulle åka tåg från Göteborg och hälften skulle åka från Stockholm. Båda grupperna fick sina tåg inställda i sista stund. Båda grupperna blev sju timmar försenade. [...] När scouterna väl kom fram – törstiga, hungriga och besvikna – hade de missat första dagen på lägret."

Ha ha ha. Så jävla roligt. Föreställ er 200 besvikna små scouter, som börjar göra pinnbröd av sätena och koka det lortiga vattnet på tågtoaletterna för att de snart är utsvultna. Snart blir de bli uttråkade och vips börjar de packa om sina ryggsäckar i några timmar så att de inte är snedpackade, för att sedan diskutera de nya Fjällrävenkåsorna och tävla i råbandsknop och pålsteak. Efter det tänder de en lägereld i utrymmet mellan två vagnar. Där sitter de sedan och sjunger "Kumbaya my loooord, Kumbayaaaa" i timme efter timme.

Efter allt som scouterna gjort mig, så återstår bara en tanke i mitt huvud. Och det är att det kan de gott ha, de små scoutasen.

Om att vara arbetslös

Jag såg just "creepy, creepy" översättas till "herre jestanes" på TV.

Det var roligt.

Fenomen som inte tog sig så långt efter 90-talet #4

(Att vara med i Let's dance ses i den här bloggen inte som någon större framgång)

Fenomen som inte tog sig så långt efter 90-talet #3

Thomas Gylling


Om upptäckter i vardagen

Idag upptäckte jag något fantastiskt.

Om jag springer mitt motionsspår åt andra hållet blir det helt annorlunda.

På ett positivt vis.

Jag är glad över dagens upptäckt.

Dagens skratt

Den här har jag aldrig sett förut, men det var ju sanslöst roligt:



Fenomen som inte tog sig så långt efter 90-talet #2



Plåsterkryss.

Peter Forsberg - den medvetne människans värste fiende

Orust - 16 juli 2008

Jag befinner mig på en camping på Orust. Solen skiner, det blåser något men vi har ändå vad som i folkmun kallas för bra väder.
   Människorna omkring mig bär shorts på underkroppen och överkroppen bekläds av T-shirt, linne, bikiniöverdel eller ingenting alls. Allt är frid och fröjd – om det inte vore för en liten detalj.
   Överallt är de – i vitt, blått, rosa, svart, brunt, grönt, gult, orange. Överallt, på allas fötter.
   Foppatofflorna.
   Världens vidrigaste sko.
   På de små, vars skostorlek ännu inte vuxit större än 34, huserar det foppatofflor med motiv från Spiderman och Batman. Det är tragiskt. Djupt tragiskt.
   Folk skuttar runt i dessa små neonlysande sattyg och känner sig förmodligen ”fulsnygga”, medan jag frågar mig om inte dessa hemskheter mötte skarp kritik och svartlistades redan 2005.
   Om jag till någon skulle säga: ”Snygga foppatofflor, du!”, skulle personen i fråga förmodligen svara: ”Tack! Ja, visst är de fräcka? Och sen är det ju så praktiskt, det är bara att skölja av dem om de blir smutsiga. Bara att skölja av. Så praktiskt”.

   Jag hoppas innerligt att ingen bär denna monstruösa skapelse på allvar.
   Men jag befarar det värsta. Just nu vrider jag mig i plågor här ute på Orust.
   Det är inte medmänskligt att klä sig i foppatofflor. Jag inser att jag uppenbarligen saknar förmågan att bara koppla bort och tänka på något annat, när någon klär sig så illa att det sticker i ögonen på mig.
   Var det så här Peter Forsberg ville ha det när han kom på sin idé? Var det hans avsikt att skapa en liten sekt som springer runt i lysande, illasittande skor?
   I så fall är Peter Forsberg en fiende. Av den värsta sort.

Om världens bästa film (?)




Länge har jag ju hävdat att
Fight Club är världens bästa film. Att det är den kompletta filmen och att det förmodligen aldrig någonsin kommer skapas en bättre film.

Jag inser nu att jag kanske måste ta tillbaka detta utlåtande. Även om Fight Club fortfarande är en perfekt film utan några svagheter.

Efter att äntligen ha sett Festen, så tror jag att jag måste ändra mig. Jag har nog en ny favorit. Pinsamt att jag inte sett den tidigare och så vidare, men ändå.
Herrejävlar så bra.
Perfekt.
Festen är (åtminstone känns det så just nu) världens bästa film.

Om äckliga saker

Det vidrigaste som finns här i världen är nog vuxna människor som sitter och diskuterar var deras barn tillverkats.

Rapport

Här ute på ön är det mesta mycket fint. Och gratis. Idag har jag cyklat, ätit vildhallon, sett Grotesco och läst 100 sidor i Vigilante. Den verkar mycket bra. Den handlar nog om mig. Imorgon skall jag spela tennis. Jag har också badat i havet. Nu slutar jag skriva, för jag inser att det var väldigt jobbigt från mobilen. Man får ju ingen överblick. Hej då.

Hejdå

Nu drar jag till Orust. Hejdå.

Om att vara nära - riktigt nära

I en vecka har jag nu uppdaterat mailen varje halvtimme, pinnat som en furie mot datorn när jag hört det välbekanta ljudet av inkommet mail och besökt min postbox tre gånger per dag.

Nu har resultatet kommit. Det ser väl bra ut, om än inte perfekt:

Prio Anm kod/Utb                         UG-MV         Urval             Ant i UG
1 GU-19782
Journalistprogrammet 120hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Normal undervisning
Göteborgs universitet,
Göteborg                                        SP-87             Res 1             57

Om att känna sig underlägsen

Medan vi dödliga inte bloggar så frekvent så finns det vissa som skriver på. Och är fantastiska, gång på gång:

http://johanlindqvist.blogspot.com/2008/07/vad-r-det-sorgligaste-jag-har-gjort.html

Om att göra bort sig fatalt i en kö på Konsum kl 18:04

Ibland svänger man förbi sin lokala mataffär på en promenad för att köpa det nödvändigaste. I mitt fall heter affären Coop Konsum, och idag passade jag på att jäkta in på affären för att köpa några potatisar och lite mjölk, när jag ändå hade vägarna förbi.
    Till saken hör att det på det lilla Coop Konsum vid Landala torg ofta är väldigt mycket folk mellan timmarna 16-20 och att man egentligen bör undvika att gå in där då eftersom det ofta är minst tio minuters kö. Så även idag. Undertecknad hade emellertid inte bråttom till något och strundade helt sonika i detta faktum.
    Sagt och gjort, börjar jag pinna bort mot grönsakerna, rafsar ihop några potatiar i en liten potatispåse och för att sedan ila vidare mot mjölkdisken. Greppar hastigt en lättmjölk och tar sikte på kassan.
    Som vanligt är de tre kassorna fulla med studenter, pensionärer och medelålders pappor. Jag väljer mittkön. Uppskattningsvis 8 personer framför mig.
    Pensionären framför mig ältar högljutt och länge om någon limpa som tydligen är två kronor dyrare i kassan än på skylten.
    Kön växer sig lång. Väldigt lång. Jag tänker att jag minsann skall skynda mig så att de andra inte behöver vänta så länge.
    Jag applicerar mina varor på bandet och tar en kundpinne i min hand.
    Då sker det.
    Först förstår jag inte vad som hänt.
    Sedan går det upp för mig.
    Herre-min-jävla-Gud och Jesus-fucking-christ.
    Jag inser vad jag just gjort.
    Kundpinnen jag greppat, har jag kastat upp i luften, för att låta den göra några saltomortaler innan jag fångar den i handen igen.
    Inte en, inte två - utan tre gånger fick pinnen volta innan jag slutligen fångade pinnen igen för att lägga den på bandet. Inte nog med det - jag var ytterst nära att tappa pinnen i golvet också. Precis på samma sätt som random bartender som blandar drinkar i en sunkig bar.
    Jag har alltså stylat med en kundpinne, ensam på Konsum - i en kö med en skock människor som undrar när jag är klar.
    Jag vänder mig lite lätt om för att se om någon noterat vad jag just gjort.
    Och det hade de, jävlar i mig.
    Jag möts av ett hav med blickar som fullkomligt skriker av skepsis.
    Från andra hållet hör jag kassörskan säga att det blir sjutton kronor. Jag räcker henne hastigt en tjuga, mumlar "behåll växeln", fångar snabbt upp mina varor och går med raska steg mot utgången.
    Bakom mig hör jag kassörskan ropa att hon inte får ta emot dricks, men är redan halvvägs ut genom svängdörren.
    Jag vänder mig inte om.