Hemtenta #8

Sådär. Så gott som klar med frågorna. Nu: sömn. I morgon: finputsning, inlämning, föreläsning. På torsdag: ta tag i nästa hemtenta. Överlever jag det här, då överlever jag allt.

/Eder hemtenteskrivare i skymningen

Hemtenta #7

Jag är igång igen. En fråga kvar på första tentan innan finslipning väntar. Rädda mig.

Lokalkändis

Om någon nu läser GP, så kan ni ju hitta mig i den idag. Jag är han, den snygga.

Klädval

Mitt i den sedvanliga klädvalsångesten ger Anders det perfekta tipset:

Pabrojan - Timothy Booqsax säger (18:25): kör med bara en, väldigt mycket för stor, skjorta. gärna i ett flanellmönster. Den ska vara så stor att axelsömmen går ner på halva överarmarna. Inga byxor, inga strumpor, inga skor, men kanske kalsonger. Ha de tre översta knapparna uppknäppta och gå omkring med ett menlöst ansiktsuttryck

Hemtenta #6 - paus

Helg innebär ju, som alla vet, att man inte behöver plugga. Då kan man istället göra andra saker, som till exempel att shoppa. Hittils under helgen har jag köpt:

  • Ett par fantastiska skinnhandskar från Björn Borg
  • Ett par byxor. Svarta, tighta såklart. Cheap Monday.
  • Fyra koppar, med fat
  • Fyra böcker
  • Tre scarves. Tror jag.
Nu väntar förfest i Kortedala hos Elin, sen utgång någonstans. Nef tror jag?

Hemtenta #5

Kom just på mig själv med att stå framför spegeln, med arg blick, stirra mig själv i ögonen och säga:

"Soap. I make, and I sell soap. The yardstick of civilization."

Behöver jag tillägga att dagens undanflykt från tentaskrivandet består i att se Fight Club-scener?

Hemtenta #4


Magnus säger (13:16):
1) Tänk dig att du ska skriva en uppsats i etnologi. Vad skulle du skriva om? Vilka metoder skulle du använda? Vilka frågeställningar skulle du utgå ifrån? Problematisera dina val utifrån Kulturanalyser. Vad skulle göra din uppsats etnologisk?

Draken säger (13:17):  På fråga 1 chansar vi på Poplars i Broder Daniel

Birro och kalsonger

Marcus Birro bloggade en gång om att gå runt i för stora kalsonger. Jag istte här i ett par illasittande, med Musse Pigg-motiv, och förstår precis vad han menade. Nu Myggan, sen sova. Hemtenta imorgon (igen).

Hemtenta #4

Köpte just lite fonder. Det är ju också något man kan göra istället för hemtenta. Detta blir spännande.

Hemtenta #3

25 saker man kan göra istället för att skriva hemtenta:

  • Dricka kaffe och äta mackor
  • Skaka badrumsmattan
  • Dammsuga densamma
  • Kolla på "High Stakes Golf"
  • Läsa bloggar man hatar
  • Sortera filmer
  • Sortera böcker
  • Uppdatera bloggar man gillar var femte minut, för att se om något nytt skrivits
  • Gå igenom vad det är man har att göra på jobbet, och inse hur mycket efter man ligger.
  • Inse hur mycket pengar man tjänat om man varit på jobbet istället för att sitta här
  • Komma på bra saker man kan göra med de pengarna
  • Leta bostadsrätter på Hemnet
  • Hänga på utdöda communities
  • Försöka få en 15miljoners-combo på Tony Hawk 3
  • Spela mobilspel
  • Se lunchnyheterna på TV
  • Reflektera över hur bra When we walked egentligen var
  • Se Shoreline-videon om och om igen, för att tro att man ser någon slags storhet i den
  • Se Ben & Gunnar-klipp
  • Msn:a med Johan
  • Fundera på vilka filmer man ska ska se under årets jul (?!)
  • Tänka ut något onödigt man är sugen på, så det blir legitimt med en promenad till Ica Maxi
  • Googla drinktips inför helgen
  • Fundera på vad man ska ha på sig i helgen
  • Blogga om onödigt skit
Uppdatering, tre saker till:

  • Fundera på vad som egentligen ligger i graven utanför mitt fönster, djur, någon konstig pryl eller barn?
  • Tänka ut bra sätt att döda mina köksgrannar, speciellt fransmannen
  • Hata motorsågar

Hemtenta #2

Dagens bästa sms: "American Gladiators på TV4 Sport". Och jag som ju måste göra hemtenta. Fan. Men jag har kommit en bit, dock! Hoppet är ju som bekant det sista man förlorar.

Att spendera

Stillade just lite DVD-behov. Snart har jag superutgåvan av Holy Grail i brevlådan. Och rockyboxen. Och Rear Window. Och Vertigo. Och Fåglarna.

Har ni sett nya utgåvan av Kubrick-filerna förresten? De gör mig sjukt glad att jag redan äger alla Kubricks filmer på DVD. Om nu någon blir avundsjuk.

Tenta och 11-åringar

Hjälp mig. Jag har en tentafråga, där man ska berätta om vilka filmer man anser är bra att visa för en 11-åring. Jag har mina idéer, men skulle vilja ha fler förslag. Så hjälp mig nu; om du skulle rekommenera en 11-åring, eller, ännu hellre, sätta den framför en TV och tvinga den att se några filmer, vilka skulle du då välja? Ge gärna flera exempel.

Tentatider

Dags att ta tag i etnologi-hemtentan. Var börjar man? Med att läsa kurslitteraturen? Allt är så stressat nu. Hjälp mig.

wöi

Jag är full. Storan?

Det var bättre förr

Någon mer än jag som hört nya Kent-skivan?

Tisdag

Jag har sovit dåligt. Är fruktansvärt trött. Nu väntar åtta timmars arbete, sen kommer brorsan hit och ska stanna ett par dagar. Och i helgen ska jag på kollektivfest, om jag hinner. Mycket nu. Men ser man till det stora hela känns allt mycket bra.

Bio

Jag har varit på bio ikväll. Såg en ungersk film som handlade om vattenpolo och krig.

Grus (igen)

Wikipedia är skrämmande roligt. Vem kommer på idén att först skriva en lång text om vad grus är, för att sedan följa upp det med att fotografera grus och sedan lägga upp bilden? Spännande.

Nu: Heldag i villan.

Grus



Grus, stenmaterial med dominerande kornstorlek mellan 2 mm och 6 cm. Genom siktning av naturgrus i såll delas materialet upp i olika tekniska kvaliteter. 0-8 mm betecknas som fingrus, 5-64 mm som singel, 0-70 mm som bärlagergrus och 0-300 mm (osiktat) som fyllnadsgrus. Singel används som dräneringsmaterial och för utdrygning av betongblandningar. Bärlagergrus används för vägunderbyggnad utanpå vägens bottenmaterialet. Krossgrus är stenmaterial ursprungligen av större storlek som krossats till kornstorlek motsvarande grus. Finmakadam är beteckningen på krossgrus med kornstorlek mellan 4 och 25 mm. Den används som ytskikt på gångvägar och som dräneringsmaterial. Medelmakadam, med kornstorlek 25-65 mm, används som dräneringsmaterial och som underbädd vid plattgjutning. Grus används bland annat som vägmaterial, som utfyllnad i betong och i banvallar. S.k. dräneringsgrus används som dräneringsfilter runt täckdikesrör.

Källa: Wikipedia

Vecka ut och vecka in

Dålig kväll. Just nu känns mycket konstigt, och inte så bra. Det börjar bli alldeles för mycket rutin i veckorna nu. Gör ingenting de dagarna jag är ledig, tycker det är tråkigt att jobba de dagar jag jobbar och blir stressad när jag tänker på skolan. Ett framsteg idag dock; tog mig till Stadsbiblioteket, lånade "Den sista myten" och "Synantrop". Det gör att det känns åtminstone lite bättre. Skall bli ett nöje att läsa.

Inför helgen: sk jag gå ut torsdag, fredag, lördag, eller någon slags kombination? Just nu känn bara fredagen rolig. Men jag vet inte. Jazzhuset brukar ju inte svika. Får se hur jag käner mig efter jobbet i morgon. God natt.

Tillbaka

Jag är alltså hemma i Göteborg igen. Det känns bra att vara här. Åter till vardagen. Men vardagen känns inte bra. Samma mönster upprepar sig, vecka efter vecka. Inte bra.

I morgon skall jag åtminstone tillaga mängder med pannbiff tillsammans med Calle. Det kommer bli en höjdpunkt i våra liv.

Nu sova, börjar ju jobba 08 i morgon. Fy fan.

Pannbiff



Pannbiff är en färsbiff. Den tillreds av vanligtvis köttfärs från nöt eller svin som kryddas efter behag med lök, salt, peppar och andra kryddor och drygas ut med mjölk eller vatten och ströbröd, eventuellt potatismjöl eller havregryn för att luckra upp smeten. Allt blandas hastigt och av smeten formas biffar som liknar en platt, stor köttbulle. De steks i het stekpanna för att de ska få en vacker, brun stekyta samt eftersteks i något lägre värme. Pannbiff kan serveras med spaghetti, makaroner, potatis eller ris och stekt lök. Alla sorters grönsaker och sallader passar till. Hel eller skivad pannbiff kan även användas som smörgåspålägg. Då den äts mellan bröd kallas den hamburgare. Grekisk färsbiff är ett annat exempel.

Källa:
Wikipedia.org

Dialektala mysterier

Jag måste lära mig att det heter "suttit" och inte "setat". Fan.

Hälsningar från Norrland

Framme. Träffade gamle Robinsonsegraren Antoni på Hallsbergs C. Mäktigt.

Att resa hit är spännande. För det första är det typ 15 grader kallare. För det andra känns det som att nittiotalet ännu inte passerat här uppe. Någon som vill komma hit och få en guidning?

Torsdag

Nu går tåget om en timme. Har köpt en ny, svart slips idag. Jag har en återkommande känsla av att jag någon gång under dagen kommer ramla, slå i munnen i asfalt och bryta av framtänderna på mitten. Jag vet precis hur det kommer kännas, och det är ingen vacker känsla. Aj. Så nu trippar jag runt här på tå, ser var jag sätter mina fötter, så att olyckan inte dyker upp. Spänner mig i hela kroppen. Det kommer göra så ont. Aj.

Onsdag

Tråkig dag idag. Har fått tentafrågorna till etnologin. Detta gör mig livrädd.

I morgon: gå upp ganska tidigt, packa, ner till stan, köpa slips, åka tåg kl 14:00, anlända till Ludvika 19:15, få mat. Sen vet jag inte. Undrar vad jag ska läsa på tåget.

Tisdag

Jag ska gå på begravning, i Ludvika, på fredag. Den första jag går på någonsin. Det känns väldigt främmande. Och jobbigt. Men så länge jag kan vara ett stöd är det värt alla besvär.

Har provat min kostym. Insåg att knappen i byxorna måste försvunnit någon gång under den vilda studentnatten. Insåg också hur svårt det är att vika ett par byxor utan att sabba pressvecken. Insåg att jag måste spillt något på min svarta slips sist vi festade tillsammans. Insåg att alla skor jag någonsin haft, som kvalat in under kategorin "fina" är trasiga, på minst ett ställe. Men värst av allt - jag insåg att jag aldrig strukit något sedan syslöjden. I åttan.

Återstår att se om jag åker hem igen på lördag, för att fira kanelbullens dag i efterskott. Det vore roligt, även om festligheter inte är det jag tänker på mest just nu.

Olof Palme och min Professor

Hela gårdagens föreläsning gick ut på att tänka på hur fruktansvärt lik vår professor Olle Sjögren är Olof Palme. Som i sin tur är väldigt lik en fågel.

image12

(Fågellikheten stulen från den fantastiska bloggen
SVT Nöje, som tyvärr är nedlagd.)

Cravings

En snabb bildsökning på Google fick mig att inse att American Gladiators även finns som TV-spel. TIll Super Nintendo!



HUR får jag tag i detta?!

TV4 Sport

TV4 Sport kan ju vara världens bästa kanal. Jag har slagit igång den två gånger, nu var det innebandy och i morse var det American Gladiators. American Gladiators. Förstår ni? TV-underhållning när den är som bäst! Varför försökte ens TV4 med en svensk satsning? Gunde Svan och nån fånig Better Bodies-sponsring? Ha. I USA sköts det med tennisbollar och man använde turkosa adidas-ställ. Och jämför den här bilden med det svenska försöket till tuffhet, Zeke. Var det han som dog i en bilkrasch förresten?

Ge mig en DVD-box med -93 års säsong av American Gladiators. Nu!