-

Jag noterar en debatt bland kommentarerna till mitt föregående inlägg. Mycket spännande. Jag vet inte vad den handlar om riktigt, men det är ett kul fenomen. Jag tror räfflorna är där för smakens skull. Att den typ fastnar mer.Och gör chipsen mer hållbara (veckat papper vs. vanligt papper-principen).

Det är helg igen, och jag har varit på after work igen. Den bästa after worken är fortfarande Talang. Där får man lasagne och pannkakstårta, samt fyllda baguetter. Den här helgen är Johanna & Sara på besök i staden, vill ni träffa oss bör ni bege er till Stars'n'Bars imorgon. Tror jag.

Förra helgen var jag i Stockholm, det var väldigt trevligt. alkohol tre dagar i streck, såg en gudomlig (Arcade fire) spelning samt en värdelös (Bright Eyes). Hade en jättelång text om Arcade fire-spelningen, men tog bort den. Den skulle nog inte intresserat någon. Men spelningen var helt enorm, verkligen helt makalös. Det känns fånigt nog som en nystart i mitt liv.

Fråga

Varför är potatischips egentligen räfflade?

Nu drar jag

Om 9 timmar drar jag til Stockholm. Tillbaka på måndag kväll. På återseende.


Är det förresten bara för mig som blogg.se är så sjuukt segt? Det går ofta typ inte att logga in, och när det är som värst ersätter även bloggen vissa tecken mot frågetecken. Är det bara jag?

Life goes on

Längesedan jag skrev något, så jag gör en livsuppdatering:

Jag jobbar kvar på SveMa, min karriärstitel är ?säljare?. Mina planer inför sommaren är att läsa 10p, varav minst 5 på distans, och göra mest det jag känner för. Arvika och Emmaboda är inplanerat. Mina högst prioriterade kurser är Artificiell Intelligens 5p, Vardag som vetenskap (etnologi) 5p, och Kreativt skrivande 5p.


Senaste veckan har jag mått oväntat bra, vilket ju är väldigt positivt. På torsdag drar jag till Stockholm, för att på torsdagen gå på juristpub, på fredagen se Arcade Fire, och på lördag blir det Bright Eyes på Debaser. Utöver det ska jag umgås med Fager. Jag gillar Fager. Om någon annan stockholmsbaserad person skulle vilja möta min nuna, så är det bara att säga till.

 

Ja, jag har väl egentligen inget att klaga på just nu, så tillsvidare ? over and out!


Kom igen, det blir juste

Vill någon läsa en sommarkurs med mig / har någon bra tips på sommarkurs @GU?

(sista ansökningsdag 15 mars.)

Vårpromenad / rädda mig

Solen har kommit, och med solen kommer våren. Jag beger mig ut i solen för en promenad. En eftermiddagspromenad, precis som vi alltid gick. En något kylig sidovind får mig att ångra att jag inte tog på mig en halsduk imorse, trots solens värmande strålar. Jag knyter min näve hårt i fickan. Försöker jag glömma, eller försöker jag minnas tillbaka?

Jag tittar ner på mina skor. De en gång kritvita Converse-skorna, som Du gav mig, efter att mitt tidigare par totalt raserats av två somrars hårt användande. Alla vårpromenaderna, på med det ännu inte bortsopade gruset på gatorna, gav skorna tämligen snabbt en mörkgrå nyans. Skorna får mig att minnas, jag minns promenaderna. Att i kavaj och med stark sol speglad i solglasögonen bara vandra och vandra, tills benen inte orkade mer. Hur vi sedan gick hem, drack te, lade oss i soffan, höll om varandra och somnade in. Jag minns våren som tillhörde oss.

Jag fortsätter gå, och börjar känna hur motivationen försvinner. Jag saknar Dig för mycket. Känner hur tårarna är på väg. Måste stoppa det ? snabbt. Sätter mig på närmsta spårvagn, för att få tankarna på något annat. Byter låt febrilt på mp3-spelaren. Måste hitta något som inte för tankarna till Dig. Åker vidare, hållplats efter hållplats. Bestämmer mig hastigt för att stiga av. Upptäcker att jag nästan är hemma. Går så snabbt jag kan den sista biten, nu sprutar tårarna åt alla håll. Måste hem, måste komma in. Måste gömma mig. Gömma mig från vad?

Hamnar på sängen i fosterställning. Ligger och skakar, med en enda tanke bultandes i mitt huvud: när skall någon komma och rädda mig?

Stirrar in i väggen, och ser texten jag med naglarna ristat in i väggen: ?VARFÖR??

Där ligger jag sedan och stirrar på min inristning resten av dygnet. Kanske kommer det en bättre morgondag?

 


Wow

PRIMAL SCREAM kommer till Göteborg i augusti! Hur stort är inte det?

Bilfärden

December har precis anlänt. Det är fredag morgon, klockan är sju och alarmet börjar tjuta. Ligger kvar i sängen en kvart till, innan huvudet vaknat till liv. Släpar mig till sist ut i duschen. Möts av ditt nysminkade, vackra ansikte i badrummet. Medan det heta vattnet mjukar upp de morgonstela lederna tittar jag ut genom fönstret, och får en känsla av att det är väldigt kallt ute. Snart kommer snön, och med snön försvinner allt hopp.

 

Dyblöt tar jag mig ut från duschen, torkar mig med närmsta handduk och klär på mig. Eftersom det är fredag idag, så ingår såklart en slips i klädseln. Just den här fredagen får en smal, blå slips med svarta ränder pryda mitt bröst.

 

Den dåliga tidsplaneringen, och framförallt min ständiga vilja att sova längre leder till en oerhörd stress. Jag krockar nästan med dig i köket där du springer, med väska, vattenflaska, frukter och bilnycklar i högsta hugg. I kylskåpet hittar jag en liten förpackning med jordgubbsyoghurt, som jag slänger i mig i all hast. Hittar en färdigbredd smörgås som du varit så vänlig och gjort åt mig, men precis när jag tar första tuggan hör jag dina otåliga rop om att rutorna på bilen måste skrapas. Hör dig smälla igen ytterdörren. Tar med mig smörgåsen och möter din mamma i hallen, som sticker en burk med mineralvatten i min hand. Jag tackar så hjärtligt, tar på mig ytterkläder och skyndar ut mot bilen.

 

Bilen är redan startad, den ryker oerhört mycket i de nyblivna minusgraderna. Öppnar dörren, sätter mig ned och hör hur du lyssnar på en blandskiva i bilstereon. Blandskivan som du fick av mig strax efter vi träffats första gången, blandskivan som gjorde dig så glad. Efter några hundra meter ser jag genom de immiga rutorna hur det är frost på träden, och konstaterar att nu är vintern nära.

 

Börjar äta lite på smörgåsen som jag har i mitt knä, och märker att nästa låt på skivan är den där Mew-låten som jag fått dig att älska så innerligt. Höjer volymen, tuggar och drömmer mig bort. Tar en klunk av mineralvattnet, som trots sitt lågprisvarumärke smakar väldigt bra, medan jag inombords sjunger med i låten högt och tydligt.

 

Vi är någon kilometer närmare vårt slutmål skolan, när ett backkrön snart uppenbarar sig. När vi kommer över det, ser vi plötsligt hur det ligger en bil på omkörning i vårt körfält. En snabb gir på den frostiga vägbanan genererar i en extrem sladd, och i extremfart är vi på väg mot vägkanten. Jag inser vad som håller på att ske, och hela mitt liv uppenbarar sig i flashbacks framför mina ögon. Är det så här mitt liv skall sluta, i en sunkig Volvo på en smal landsväg mitt ute i ingenstans ? klädd i slips, med en smörgås i knät?

 

I ögonblicket då vi flyger av vägen skriker jag ditt namn så högt det bara går, men jag vet inte om jag överröstar refrängen i Mew-sången:

 

"Don't you just love goodbyes?"

 

Efter det blir allt svart, och jag minns inte mer. Men vi älskade åtminstone varandra.


Publicering i Metro

Imorgon (onsdag) bör alla läsa Metro. I tidningen kommer det finnas en undersökning, förmodligen på sista sidan. Och den, mina vänner - den har jag varit med och utformat. Gör undersökningen or die!

Heja ungdomarna

"Det finns människor som vet att om man kämpar kan man förlora. Men om man inte kämpar har man redan förlorat." - Niklas Änsth

Johanne Hildebrandt har flippat och skriver en
krönika om "skitungar" i Köpenhamn. Ska man skratta eller gråta?
 
"man anser det vara självklart att starta kravaller, slänga gatstenar och slå sönder saker. Detta med hjälp av ungdomar från hela Europa som hopkallade av sms och internet skyndar till Köpenhamn, kåta som troll på att slåss med snuten och ställa till med bråk."

Hildebrandt; varför, varför, VARFÖR ska ungdomarna inte slåss för att skydda sitt ungdomshus? Ska man vika ner sig, när en kristen organisation köper ens enda tillhåll - för att sekunderna senare bestämma sig för att riva det? Säkerligen är det många där och slåss bara för sakens skull, men förmodligen har så gott som ALLA sympatier för de stackars ungdomarna, som snart står utan sitt ungdomshus. Att ungdomar från hela Europa sluter upp, för att rädda sina vänner i nöd är något jag ser som vackert och storartat. Ungdomarna i Köpenhamn är i kris, och behöver all hjälp de kan få. När den egna staten vänder sig mot de danska ungdomarna, och med överdrivna polisinsatser försöker trycka ned deras åsikter - så kommer istället hjälp från resten av Europa. Detta är väl ett hopp om en godhjärtad värld ändå - en värld där man hjälper varandra.

Att du själv kallar dessa ungdomar för "bortskämda snorungar" och "skitungar" är väl dessutom bara oerhört fånigt? Vem är du själv? Men det är ju klart - du har ju din monsterlön och din pampiga lägenhet. Lika bra att du lutar dig tillbaka - och med ett leende på läpparna ser staten och polisen förstöra ungdomarnas liv.

Jag såg filmen "Terrorister - En film om dom dömda" för ett tag sedan, som behandlar Göteborgskravallerna. Den var rätt bra tycker jag, med många fina klipp och en trevlig berättarröst från Stefan Jarl. Den borde alla se. Den innehöll några rätt bra dikter:

"Ni lärde oss kritisera. Vi fick sjunga sånger om att rädda världen.
När vi försöker kallar ni oss terrorister och slår oss med batong.

Vi lärde oss att ta människor på allvar.
Vi fick sjunga att alla var lika värda.
Men när vi försöker få något sagt kallar ni oss huliganer
och slår oss tills vi blöder."


-

Tre namn som du har:
1. Anders  
2. Magnus
3. Carlsson

Tre namn som du har använt på internet:
1. mydearfriend
2. PAERLAN
3. defencelessfeeling

Tre saker du har gjort den senaste halvtimmen:
1. Vaknat
2. Kissat
3. Satt igång vasaloppet

Tre saker du gillar med dig själv:
1. Att jag inte är vegetarian
2. Att jag gillar öl
3. Att jag har vänner

Tre saker du inte gillar med dig själv:
1. Min kropp
2. Mina egenskaper
3. Min oseriösa sida

Tre städer som du har viss härkomst från:
1. Falun
2. Ludvika
3. Göteborg?

Tre saker som du är rädd för:
1. Fetma
2. Alliansen
3. Att få en farlig sjukdom

Tre saker som du har på dig precis nu:
1. Kalsonger
2. Täcke
3. Datorn knät (ligger i sängen)

Tre viktiga saker som du äger:
1. Min dator
2. Mitt Gamecube
3. Min quickgrill

Tre av dina favoritband:
1. Elmo
2. Marit Bergman
3. Thåström/Imperiet

Tre saker som gör dig glad:
1. Bacon
2. Alkohol
3. Måste nog ge det tråkiga svaret 'festivaler'

Tre av dina favoritlåtar just nu:
1. Queen - Don't Stop Me Now
2. Imperiet - Jag är en idiot
3. Elmo - Hand In Hand

Tre nya saker som du vill prova inom ett år:
1. Lustgas
2. Wii
3. Tjäna många pengar

Tre saker du ångrar:
1. Högstadiet
2. Att jag slutade träna
3. Att jag slutade spela poker

Två sanningar och en lögn:
1. Jag är förkyld
2. Jag är tjock
3. Jag är inte kaffesugen

Tre saker på utsidan som du tänder på i det motsatta könet:
1.Tuttar!
2. Fina ögon, tror jag
3. Ett fint leende

Tre saker på insidan som du tänder på i det motsatta könet:
1. Intelligens
2. Liknande intressen
3. Lätt att tala med

Tre saker som du inte kan göra:
1. Tycka om mig själv
2. Älska?
3. Klä mig i tighta kläder (för tjock)

Tre saker från det förflutna som du saknar:
1. Alltid något att falla tillbaka till
2. Att vara älskad(?)
3. Gymnasiet, speciellt klasskompisarna

Tre saker du önskar dig:
1. En kvinna
2. Att ständigt vara frisk
3. Tid & pengar

Tre anledningar till varför du är du:
1. Mobbningen som barn
2. Mitt dåliga självförtroende
3. Inflytelserika vänner, haha

Tre saker som du gillar att göra på fritiden:
1. Dricka mig full
2. Promenera, med musik i öronen
3. Se film

Tre saker som du verkligen vill precis nu:
1. Bli frisk
2. Bli smal
3. Ha några mackor och en stor kopp starkt kaffe

Tre saker som du vill bli:
1. Älskad
2. Nödvändig
3. Uppskattad

Tre ställen som du vill besöka:
1. Tokyo
2. NY
3. Påskön

Tre saker du vill göra innan du dör:
1. Åka Vasaloppet
2. Bli rik
3. Ha en STOR hemmabio