Gone fishing (uppdatering)

Morfar har skrämt upp mig, genom att berätta hur mycket björn det finns i området dit vi ska. Jag börjar bli rädd, men ack så roligt det ska bli. Jag har redan packat klart, festivalrutinerad som jag är. Brorsan och pappa står fortfarande i vardagsrummet och undrar var man spänner fast liggunderlaget. Ho ho.

Om sju och en halv timme åker vi. Hejdå, civilisationen!

Gone fishing

Om två timmar åker jag till Ludvika med tåg, där jag mellanlandar för att sedan åka vidare till Härjedalen, där jag ska fiska fredag-söndag med pappa och brorsan. Jag kommer alltså vara utan Internet och förmodligen även utan mobiltäckning i tre dygn. Det ska faktiskt bli skönt, tro det eller ej. Återkommer med rapport när vi kommit hem!

2:a lång

Har varit på andra långgatan ikväll, och åtterigen insett min kärlek till den. Reflekterat över allt roligt som hänt där, och funderat på allt rolgit som kommer hända. Det måste vara den gata som ligger djupast  rotad i mitt hjärta. Varför tillbringar man inte mer tid där? Jag älskar 2:a lång.

Ryggsäckar

På väg hem från jobbet möts jag av det värsta jag vet. Eller åtminstone en av de värsta sakerna jag vet. Jag går av vid min spårvagnshållplats Almedal och mötsav fem stycken (förmodade) utbytesstudenter. Inget ont i det. De är asiater. Inget ont i det. De har gigantiska resväskor som de kånkar på. Inget ont i det. De har karta, alternativt kamera i den fria handen. Inget ont i det. De har också ryggsäckar på sig. Hängandes över bröstet. Bak-och-fram alltså.

För det första - vem, VEM använder ryggsäck år 2007? Är det inte det mest fula som finns? För det andra - varför, VARFÖR väljer man att ha den bak-och-fram? Om något inkompetent ryggsäcksmiffo läser detta, ber jag vänligen denne förklara det för mig.

Om man nu måste bära ryggsäck, så kan jag primärt tänka på fem anledningar, varför man väljer att bära sin ryggsäck över magen:

1. Man är rädd för att någon skall nalla saker ur den, dessa stölder som man varje år läser om i tidningarna, när sommarficktjuvarna är igång - men som väl aldrig äger rum? Åtminstone inte i Sverige, eller? Har inte vi väldigt dåliga ficktjuvar här?

2. Man anser att det skule vara mer ergonomiskt på något vis. Men jag kan inte förstå varför det nu skulle vara det, då borde väl dessa väskor vara byggda för att bäras åt det hållet. Och det är de ju uppenbarligen inte.

3. Man vill kunna ha det så bra att man bär två ryggsäckar samtidigt, varpå man har den ena över magen och den andra över ryggen. Skulle kunna vara ett godkänt skäl, men har man två ryggsäckar så godkänns fanimej ingenting.

4. Man känner att denna ryggsäck är i vägen när man sitter på stolar, bänkar, bussar, tåg, läktare och liknande. Det kanske man borde tänkt på tidigare.

5. Man gör det för att vara lustig, att göra en ironisk vink mot någonting. Men personer som bär ryggsäck, kan väl knappast förstå ironi?

Sagan om Kattpierre (?)

Postat av: Sofia

Jag vill höra historien bakom "kattpierre" ?

2007-aug-27 @ 21:30
URL:
http://plastsak.blogg.se

---------------------------------------

Ja, det vill jag med. Någon som vet varifrån det magnifika uttrycket grundats? Finns det överhuvudtaget en bakgrundshistoria? Framförallt, går den att relatera till Katt-Kerstin i "Heja Björn"?

Just idag är jag stark

Allt är så jävla bra just nu. Idag kunde varken sunkiga män med ryggsäckar, bittra arbetskamrater, försenade spårvagnar, gnällande tanter eller en förfärlig hagelstorm stoppa mig. Jag är på gång. Akta er.

Uppdatering 2

Det händer mycket nu. Jag sade i förra veckan upp heltidstjänsten på mitt jobb, och kommer från och med nu endast jobba deltid. Jag ska istället plugga, på helfart! Jag är sjukt peppad på det här, nu - det kommer bli ren och skär höst-magi. Jag ska läsa 15p (gamla 10) filmvetenskap och 15p etnologi, för er som undrar. Blir förmodligen jobb 1-2 dagar i veckan, då kurserna är på kvällstid.

Något annat som händer nu - som är mer tragiskt, är att min granne, tillika kökskamrat, tillika bäste vän Johan flyttat från Olofshöjd, för att leva villalivet på Hisingen. Jag har itne riktigt hunnit reflektera över problemet än, men varje gång jag går förbi hans dörr, får jag en konstig känsla i kroppen. Eller när jag av ren reflex öppnar hans köksskåp för att ta en tallrik, men möts av tomma hyllor. Allt var bättre förr.

Eller kanske inte allt, men kökssituationen var bättre förr. I övrigt är det mesta bättre än någonsin.

Uppdatering

Hej på er. Jag lever!
Ska försöka sammanfatta lite vad som hänt på sistone. Det viktigaste, men framförallt största är att jag fyllt år. 20 friska.

Förra helgen resulterade således i en makalös 20-årsfest. Datumet var satt till lördag 18 augusti, och festen var avsedd som en kräftskiva.
Lördagen började med att jag, efter två dagars festande, vaknade upp för att inse att det regnade. Inte så positivt kanske, men ju längre dagen gick, desto bättre blev vädret och när festen startade klockan sex, så sken nästan solen. 18 personer hade tackat ja till inbjudan och dök upp! För de som undrar var deltagarna jag, Calle, Johan, Oen, Elin 1, Elin 2, Draken, Emma, Joanna, Janna, Carl, Pierre aka Junior/Kattpierre, Danne, Maria, Gustav, Anders och Lavvan. Jag får dock bara detta till 16, vilket leder till slutsatsen att jag antingen missat två personer, eller så var vi helt enkelt bara 16 stycken.

Hur som helst flöt festen på i ett fint tempo, med karaktäristiska kräftor, kräfthattar (egenkomponerade + färdiga), snapsar och snapsvisor. Så småningom fick jag paket. Det var roligt. Jag fick t ex en magnifik kaffemaskin, vilken jag fortfarande blir rörd när jag tänker på. När det sedan börjadebli kallt utomhus, flyttade festen till min lilla lägenhet på 18 kvadrat, där discot huserade. Det var trångt, det var svettigt, och det var trevligt! Och där flöt festen sedan på, tills folk antingen gick hem, däckade eller bara inte orkade mer. En väldigt underbar fest, och jag är så fruktansvärt glad och tacksam för mina vänner. Tack.

För bilder - se bilddagboken.

David Bowie & The Arcade Fire - Wake Up



"If you don´t cry watching this, you are dead inside"

20

Jag har precis fyllt 20, ska göra en stor uppdatering så fort jag hinner. Just nu är jag bara så jävla glad. Tack för allt.

Öl

Syndar ikväll och dricker öl. Ses på Nef!

Dag 4 (och 3)

God morgon allesammans. Ny dag, nya förhoppningar.

Då sveriges sämsta server; blogg.se strejkade igår när jag ville göra en uppdatering angående dag 3, skall jag göra en kort men effektiv sammanfattning.

Dag 3: Åt nyttig, fettsnål lunch på jobbet. Drack endast Kaffe och vatten på dagen (som vanligt). Syndade dock denna dag, då jag inte promenerade hem från jobbet. Detta får i sin tur vägas upp av att jag istället tog en promenad in till stan, och gick en sväng med Emma, innan jag satte mig på spårvagnen mot Willys. På kvällen åt jag nyttig pasta, och drack lite rödvin. Rödvin blir man väl inte tjock av?

Dag 4: Steg upp ungefär 11:30, nu ska jag bege mig ut på en snabb promenad innan jag återländer till hemmet för frukost, eller tidig lunch kanske man ska kalla det. För att inte säga brunch.

Friday, (I wish i was) in love

Det är fredagkväll. Jag äter pasta, lyssnar på Smiths och ska snart ta första glaset rödtjut. Någon som gillar depraverade, unga män?

Förtydligande

Förtydligande: Tro nu inte att jag haft allvarliga planer på att hänga mig bara.

Ikväll är alla andra på Way out west eller i Ludvika. Själv skall jag dricka ett glas rödvin och se en film. Vad gör ni ikväll? Någon som läser? Någon som lever?

Lågt till tak

Jag har tänkt lite och kommit fram till en ganska (o)intressant sak. Det är nog en eller ett par decimeter för lågt till tak för att man ska kunna hänga sig i taket i sitt lilla studentrum på Olofshöjd. Om man inte kan knyta en väldigt kort snara då. Men jag tror ändå det blir för lågt.

Slutsats: Takkroken och det grova repet jag önskade mig i ett tidigare inlägg är strukna från önskelistan. Istället önskar jag mig nu; 1. mobiltelefon 2. kamera 3. espresso/kaffe-bryggare.

Dag 2

Dagsrapport: har promenerat hem från jobbet. Ätit low-fat kycklingpytt, morötter och druckit vatten. Nu väntar en ny promenad.

Arcade Fire

5 november kommer Arcade Fire till Stockholm. Vilka ska med?



been working for the church
while your life falls apart.
winging hallelujah with the fear in your heart
every spark of friendship and love
will die without a home
hear the soldier groan, "We'll go at it alone"
hear the soldier groan, "We'll go at it alone"

Dag 1

Dagsrapport: har gått hem från jobbet (tar lite över 30 min). Tackade även nej till tårta, och sedan jag kommit hem har jag enbrt ätit morötter och druckit vatten. Nu väntar snart en cykeltur med Johan.

Nu jävlar.

Nu är det fan nog. Idag började mitt nya liv. Jag har 23.1 i BMI, och det är åt helvete. Jag SKA ner under 20. Det innebär att jag måste väga ungefär 70kg när jag är klar. Det borde inte vara några problem. Hinner jag innan jul? Någon som hejar på mig?

Uppdateringar lär följa, endast här på bloggen.

This someone sure made a fucked up move.

image11

Sättet jag håller min hand på där gör att det jag önskar mig mest i present nog blir ett grovt rep och en rejäl takkrok.

Döden är nära

Klockan är 07:20, jag är tröttare än döden och mår illa. Det är måndag och semestern har precis tagit slut.

Året är 2007

Var ute igår, först en sväng på Henriksberg, sedan vidare till båten. Träffar en kille i toalettkön, som frågar mig hur läget är. "Bara fint", svarar jag. "Hur är det själv"?
Killen svarar: "Världsklass".

Världsklass.

Glory boat

Ölen är öppnad. Ikväll ses vi på båten!

Extraknäck?

Då min lägenhet ser ut som skit erbjuder jag 100kr och ett hångel till den som städar upp. Kanske även en öl. Någon som är intresserad?

Tipset för torsdagen är att pallra sig till Rio Rio (a.k.a. båten), där Glory Crew spelar skivor. Ni hittar mig i mitten på dansgolvet; jag är stor, klumpig och dansar fult. Godnatt.

Confusion

En horribelt seg kväll, kantad av ensamhet och tristess.

Jag ger upp. Jag lägger mig raklång, likt kappan som gentlemännen förr i tiden lade över lerpölar, och låter er kliva över mig. Klampa på mig, stampa ner mig i marken. Jag kapitulerar, resignerar, hissar vit flagg. Tar av mig skyddsvästen, öppnar upp en skåra i mitt bröst, och konstaterar att ni vann. Ställer mig i skottlinjen, sätter mig på knä och höjer armana i skyn. Nu har ni chansen.

Om tre veckor fyller jag jämnt, och något måste ske.