Fråga

Varför är potatischips egentligen räfflade?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alla potatischips är inte räfflade. Varför är makaroner skruvade?

2007-03-27 @ 10:52:16
Postat av: W

För att världen är skruvad.

2007-03-27 @ 21:16:35
Postat av: Johan

Det är godare såklart!
Kom igen, lättsaltadeformen (som den heter) och naturchipsformen är inte lika goda.
Den viktigaste frågan är dock. Vilken räffling är godast? Den finräfflade som sour cream & union eller den grovräfflade som dill & gräslök?

2007-03-27 @ 22:24:53
Postat av: Jannice

De brukar väl skriva att det är för att dippen ska fastna bättre?

Och den grovräfflade är naturligtvis godast av den enkla anledningen att sour cream & onion är äckligaste chipsen ever.(Och så fruktansvärt mainstream, hahaha)

Förresten är alla chips äckliga.

Postat av: Karin

Johan: De finräfflade, de grovräfflade gör ju ont i munnen

2007-03-29 @ 12:00:49
Postat av: W

Chips smakar flott. Okej, jag har förätit mig helt enkelt.

2007-03-29 @ 21:17:38
URL: http://wicke.blogg.se
Postat av: Jannice

W: det behöver man inte ens föräta sig för att inse, hahaha.

2007-03-30 @ 16:43:56
URL: http://www.videogameheart.blogg.se
Postat av: Johan

Jag tror att jag också tycker de finräfflade, karin. Och Jannice, det finns ju fler smaker än S&O som är finräfflade.
Hm, en till fråga, vlka finns det flest av egentligen?

2007-03-30 @ 22:47:39
Postat av: Magnus

Johan: En research på http://www.olw.se/webb.asp?menu=1&smenu=1&umenu=1&page=prod_pchips säger att 6 sorter är grovräfflae, 2 finräfflade, och 3 släta. Olw har även 5 sorter, som heter "Supreme", dessa är släta. 3 sorters naturchips, också släta? Veggie crisps; 2 sorter, grovräfflade. 4 sorters nachos, de är släta. Frasiga figurer räknas inte med till udnersökningen.
Slutsats av den empiriska undersökningen: 8 grovräfflade, endast 2 finräfflade (!), samt 15 släta.
Vi låter OLW representera alla sveriges chips och får procentsatsen:
Av alla Sveriges chips är 60% släta, 32% grovräfflade, och 8% finräfflade.
Synpunkter?

2007-03-31 @ 06:58:07
URL: http://nejnejnej.blogg.se
Postat av: Jannice

Tja, med mitt extrema ointresse för chips får det väl ändå ses som en rejäl fadäs att missa den där andra chipssorten.

2007-03-31 @ 09:04:15
URL: http://www.videogameheart.blogg.se
Postat av: W

Min bild är att de flesta chips är finräfflade. Men tydligen har jag fel, då?

2007-04-02 @ 13:20:51
URL: http://wicke.blogg.se
Postat av: Magnus

W: Enligt undersökningen i alla fall. Om du orkar kan du ju studera typ Estrella

2007-04-02 @ 20:43:55
URL: http://nejnejnej.blogg.se
Postat av: Johan

Jag tror att herr W tror som han tror för att de finräfflade är de goda, de som man köper. Och en snabbkoll på estrella (orkade inte räkna dock) visade att det fanns många finräfflade. Dock fler grovräfflade, men de var som sagt äckliga. Sourcream & cheese FTW!

2007-04-02 @ 23:14:06
Postat av: Johan

Hm, en till kommentar: Att dippen skulle fastna bättre på räfflade känns ju bara korkat (av chipsmakarna alltså). Det är ju inte de chipsen med smak man vill dippa. Det är ju de lättsaltade. Men de är så jävla tunna att de går av så fort man ger sig på ett försök! (kan bero på för stora mängder dipp, men vafan, man kan ju inte ge sig för några slags normer för hur mycket dipp man får ta!)

2007-04-02 @ 23:15:56
Postat av: Magnus

Det msåte vara att smaken ska sätta sig bättre. Sen tror jag absolut att räfflorna stärker chipsen, (vilket väl gör vikingchips till en enastående uppfinning?)

2007-04-02 @ 23:18:51
URL: http://nejnejnej.blogg.se
Postat av: W

Du är bara en gottegris, Johan. Men du har någ rätt i det där med att det är finräfflade chips jag äter när jag äter chips. Vilket förvisso är fruktansvärt sällan numer.

2007-04-03 @ 04:16:08
URL: http://wicke.blogg.se
Postat av: Thorstella

Very cool site. I like the floating effect. Good programming on the Guestbook too.

2010-01-18 @ 10:00:08
URL: http://thorstella.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback