Om konspirationer

Konspirationer är nog det roligaste jag vet. Eller i alla fall idéer om konspirationer.

Därför har jag en idé.

Tänk om det är så att teckenspråk faktiskt inte finns. Ponera att alla teckenspråksutövare faktiskt förstår tal jättebra och även har full förmåga att uttrycka sig. För att jävlas lite med det rådande samhället går de ihop, och viftar osammanhängande med händerna.

Och vips så har de världens största hemlighet. De hävdar sig använda ett språk som faktiskt inte finns. Och de lurar oss alla, utan att vinna något. Helt perfekt.

Det vore väldigt roligt om det var så.

Först ut att bevisa för mig, på goda grunder, att teckenspråk faktiskt existerar; vinner en öl. En starkbock, till och med.

Kommentarer
Postat av: Pärta

Öhh, klart teckenspråk existerar eftersom folk kan vifta med händer och andra förstår, man har ju lektioner i teckenspråk och dom som går dom kurserna kan ju åtminstone teckna med sina klasspolare så att dom förstår. Då har dom ju ett teckenspråk, sen att det kanske började med två fullt talkompitabla människor började vifta för att ha roligt spelar ju ingen roll eftersom det nu är en verklighet.

Öl tack.

2008-06-04 @ 18:45:04
Postat av: Johan

En öl till Pärta!

Postat av: Magnus

Tänk större, det där övertygade mig inte. :) Jag är jury!

2008-06-05 @ 09:32:12
URL: http://nejnejnej.blogg.se
Postat av: Elin

Det finns allmänt accepterade tecken för alla ord. Frågar du två olika personer hur man tecknar "mamma" t.ex. så visar de samma tecken. Det gör ju att det går att använda som substitut för tal, då man kan förstå och bli förstådd genom att teckna. Det måste ju vara ett bevis på att teckenspråk existerar? Frågan skulle väl i så fall vara om hörselskadade/stumma människor finns? Och det kan ju bevisas på andra medicinska sätt.

*Blinkblink*

2008-06-05 @ 20:20:34
URL: http://elonschmelon.blogspot.com
Postat av: Elin

Att SVT satsar pengar på teckennyheter är väl också ett bevis för att det existerar. Där förklarar ju nyhetsuppläsaren t.o.m. vad hon/han tecknar. När pengar är inblandade är det aldrig på skämt! :| Eh..

2008-06-05 @ 20:40:48
URL: http://elonschmelon.blogspot.com
Postat av: Magnus

Han kanske inte förklarar vad han tecknar. Snarare berättar han något och har ett väldigt yvigt kroppsspråk? :)

2008-06-05 @ 22:53:22
URL: http://nejnejnej.blogg.se
Postat av: Pärta

Du kan ju alltid säga att du inte är övertygad bara för att det passar dig i det fallet. Försök förklara för en nekrofil att levande människor är lite trevligare än döda eller försök få en hypokondriker att förstå att han förmodligen är fullt frisk.

2008-06-07 @ 18:02:10
Postat av: Johan

Haha, pärta äger dig gång på gång.

2008-06-08 @ 16:07:48
URL: http://johanbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback